Ris- & kyckinglåda med bacon och vitlök

Ett av dom populäraste recepten på bloggen är Ris- & baconlåda med vitlök, här kommer en variant av det receptet. Har lagt till lite färdig kyckling och istället för vanligt ris så testade vi havreris som fanns med i den senaste Smakboxen. Familjen var eniga om att det var lika gott som vanligt ris, men lite mer mättande. Så 👍 för nyheten från Frebaco Kvarn!

6 port.

6 port. kokt havreris, Frebaco Kvarn

3 pkt bacon
300 g Minutkyckling BBQ smak, Kronfågel
4 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl crème fraiche
3 dl matlagningsgrädde
1 tsk soja
persilja
svartpeppar

½-1 dl riven ost

Koka risen enligt anvisningar på förpackningen.
Strimla baconet och stek i en panna, pressa i vitlöksklyftorna.
Ha i buljongtärning, crème fraiche, grädde, vatten och soja.
Låt allt koka upp och sen stå och småsjuda 5-10 min på låg värme.
Smaka av med persilja och svartpeppar.
Bred ut riset i en smord ugnsform.
Fördela baconröran över riset och avsluta med att strö riven ost över.
Ställ in i ugnen i 200°C i 15-20 min.

Viktväktarna PersonligaPoints

3 dl okokt havrerisris, Frebaco Kvarn *
3 pkt kycklingbacon *
300 g Minutkyckling BBQ smak, Kronfågel
4 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
1½ dl crème fraiche 8% *
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
3 dl vatten
1 tsk soja
persilja
svartpeppar
1 dl riven ost 12%
*

Totalt blir det 9 PP/port.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program enligt mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.