Philadelphiabullar med smak av vanilj

Tisdag och bakverk på agendan både här på bloggen och på Instagram/FB. Har bakat dessa tidigare, men det var väldigt länge sen så dom förtjänade en uppdatering här i arkivet. Dessa bullar fick bonussonen ta med sig och bjuda sina arbetskamrater på. Ljuvligt goda! 🥰

20 st

5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
50 g jäst
1 dl strösocker
½ tsk salt
12-14 dl vetemjöl

Fyllning
150 g rumsvarmt smör
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker

ägg
pärlsocker

Ljumma mjölken och rör ut jästen med.
Tillsätt smöret, socker, salt och mjöl (lite i taget).
Arbeta degen smidig, gärna i maskin
Använd en ugnsplåt täckt med bakplåtspapper.
Häll ner degen och tryck ut den i kanterna.
Täck meden bakduk och låt jäsa i 30 min.

Gör sedan hål jämt fördelat över degen.
Gör rätt stora fördjupningar.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
Fyll varje hål med fyllningen.
Det går att lägga mycket fyllning.
Pensla hela ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker
Grädda i 200°C i nedre delen av ugnen i 15-20 min, eller tills den fått fin färg.
Låt kallna en stund.
Skär sedan i fyrkanter mellan hålen.
Går att frysa!

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *