Pepparkakor

125 gram riktigt smör
1 dl ljus sirap
1 dl vatten
2 dl strösocker
½ msk bikarbonat
6 dl vetemjöl

1¼ msk malen kanel
¾ msk mald kryddnejlika
½ tsk mald ingefära

Smält smöret tillsammans med sirapen i en kastrull.
Ta av från plattan och häll i vattnet och låt svalna. 
Blanda strösockret tillsammans med kryddorna i en rejäl bunke. 
Slå på smörblandningen och rör om kraftigt.
Blanda i bikarbonaten i vetemjölet och häll över detta på resten av degen.
 Blanda väl, degen ska vara ganska lös så 6 dl vetemjöl räcker gott och väl.
 Lägg på locket eller täck med plastfolié och låt stå i kylen minst en dag. 
Hållbarhet är minst ett par veckor.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *