Pepparkakscupcake
ca 48 st
100g smör, rumstempererat
2½ dl farinsocker
2 ägg, rumstempererade
1½ dl gräddfil
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk kryddnejlika
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 225°C.
Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget och blanda väl.
Rör sedan ner gräddfilen.
Blanda sedan mjölet, kryddorna och bikarbonaten i en egen bunke och häll sedan ner
detta i smeten och rör om tills allt är blandat.
Fyll sedan smeten i muffinsformar och grädda i ca 8-12 minuter.
Låt sedan muffinsen svalna på galler.
Vaniljfrosting
60 g smör, rumstempererat
100 g philadelphiaost
300 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
Häll allt i en bunke och vispa med elvisp tills det blir en slät och fin frosting.
Receptet kommer från Chokladsockerkaka