Minipepparkakscupcake med vaniljfrosting

Pepparkakscupcake

ca 48 st

100g smör, rumstempererat
2½ dl farinsocker
2 ägg, rumstempererade
1½ dl gräddfil 
3 dl vetemjöl
1 msk kanel 
1 tsk kryddnejlika 
1 tsk ingefära 
1 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 225°C. 
Vispa smör och socker poröst. 
Tillsätt ett ägg i taget och blanda väl. 
Rör sedan ner gräddfilen. 
Blanda sedan mjölet, kryddorna och bikarbonaten i en egen bunke och häll sedan ner 
detta i smeten och rör om tills allt är blandat. 
Fyll sedan smeten i muffinsformar och grädda i ca 8-12 minuter. 
Låt sedan muffinsen svalna på galler.

Vaniljfrosting

60 g smör, rumstempererat
100 g philadelphiaost
300 g florsocker
1 tsk vaniljsocker

Häll allt i en bunke och vispa med elvisp tills det blir en slät och fin frosting.


Receptet kommer från Chokladsockerkaka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *