Pastagratäng med kassler
6 port.
500 g pasta
450 g kassler
1½ förp. krossade tomater med basilika
Ostsås1 msk smör
1 msk vetemjöl
4 dl gräddmjölk
2 dl riven ost
salt peppar
½ dl riven ost
Sätt ugnen på 225°C.
Koka pastan.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med vetemjölet.
Tillsätt gräddmjölken och låt koka upp på svag värme under omrörning.
Rör ner osten.
Smaka av med salt och peppar.
Skär kasslern i tunna strimlor.
Blanda pastan med kasslern och tomatkrosset.
Fördela i en ugnsform.
Ringla över ostsåsen och strö på riven ost.
Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.
500 g pasta
450 g kassler
1½ förp. krossade tomater med basilika
Ostsås1 msk smör
1 msk vetemjöl
4 dl gräddmjölk
2 dl riven ost
salt peppar
½ dl riven ost
Sätt ugnen på 225°C.
Koka pastan.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med vetemjölet.
Tillsätt gräddmjölken och låt koka upp på svag värme under omrörning.
Rör ner osten.
Smaka av med salt och peppar.
Skär kasslern i tunna strimlor.
Blanda pastan med kasslern och tomatkrosset.
Fördela i en ugnsform.
Ringla över ostsåsen och strö på riven ost.
Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.