Stekt currykyckling & currysås

Ett enkelt och lättlagat recept med min favoritkrydda, curry. Passar perfekt till helgmiddagen när man inte har alltför mycket tid över till maten.

6 port.

potatis
olivolja
ströbröd
flingsalt

750 g kycklingfilé
smör
salt
peppar
curry

1 klick smör
1 tsk curry
2½ dl vatten
2½ dl crème fraiche
1 msk kycklingfond
maizena
salt
peppar

Sätt ugnen på 225°C.
Skala potatisen och dela i bitar och häll på lite olivolja och strö över ströbröd och flingsalt över potatisen.
Ställ in potatisen i mitten av ugnen i ca 40-45 min.

Hetta upp en stekpanna med smör och stek kycklingen på medelstark värme så att den inte blir bränd.
Krydda med salt, lite peppar och curry.
När den är genomstekt så klickar du i lite mer smör och mäter upp curry som du fräser lite snabbt.
Häll i vatten, crème fraiche, fond och låt puttra upp.
Smaka av med salt , peppar och ev. lite mer curry.
Vill du ha såsen lite tjockare så red den med maizena till önskad konsistens.

Klart att serveras!

Viktväktarna PersonligaPoints

potatis
olivolja (lägg till PP för mängden du använder)
ströbröd (lägg till PP för mängden du använder)
flingsalt
600 g kycklingfilé
smör (lägg till PP för mängden du använder)
salt
peppar
curry
1 klick smör (lägg till PP för mängden du använder)
1 tsk curry
2½ dl vatten
2½ dl crème fraiche *
1 msk kycklingfond *
maizena (lägg till PP för mängden du använder)
salt
peppar

Totalt 2 PP/port exkl tillsatt matfett.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program

Kcal: ca 152 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *