Torskgratäng med räkor

4 port.

600-800 g fiskfiléer tex torsk
300 g räk- eller kräftost
2 dl créme fraiche
smör att smörja formen med
salt
grovmalen svartpeppar
rikligt med hackad dill
2 dl färska räkor

Sätt ugnen på 180°C.
Smörj en ugnsfast form.
Lägg fiskfiléerna i botten på formen.
Ytterst lite salt och svartpeppar på fisken.
Blanda räk/kräftosten med créme fraichen och rör i hackad dill.
Bred detta över fisken.
Lägg färska räkor över fisken
In i ugnen ca 20-25 min.

Servera med potatis/ris/blomkålsris och rivna morötter.

Viktväktarna Flex

600-800 g fiskfiléer tex torsk
300 g räk- eller kräftost (23 SP)
2 dl créme fraiche 5% (7 SP)
smör att smörja formen med (lägg till SP för så mycket du tar)
salt
grovmalen svartpeppar
rikligt med hackad dill
2 dl färska räkor

Totalt blir det 8 SP/port. Lägg till SP för tillbehör och servera med valfria grönsaker.

 

2 thoughts on “Torskgratäng med räkor

  1. Byter man räk/kräftost mot lättvarianten så ger det 6 sp istället för 23 sp.. Det blir 17 sp mindre att dela på 4 portioner.

    1. Tack snälla för ditt tips Gunvor! Visste faktiskt inte att det fanns mjukost i lättvariant, kanske inte alla butiker som har alla sorter. Ska kolla efter dom till nästa gång jag ska använda mjukost i matlagningen 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *