Torskgratäng med räkor

Fortsätter i samma spår som gårdagen med en rätt med få ingredienser som går snabbt en vardagskväll.

4 port.

600-800 g fiskfiléer tex torsk
300 g räk- eller kräftost
2 dl créme fraiche
smör att smörja formen med
salt
grovmalen svartpeppar
rikligt med hackad dill
2 dl färska räkor

Sätt ugnen på 180°C.
Smörj en ugnsfast form.
Lägg fiskfiléerna i botten på formen.
Ytterst lite salt och svartpeppar på fisken.
Blanda räk/kräftosten med créme fraichen och rör i hackad dill.
Bred detta över fisken.
Lägg färska räkor över fisken
In i ugnen ca 20-25 min.
Servera med potatis/ris/blomkålsris och rivna morötter.

Viktväktarna Points

600 g torsk
1 tub räkost 5% *
2 dl créme fraiche 8% *
smör att smörja formen med (lägg till points för så mycket du tar)
salt
grovmalen svartpeppar
rikligt med hackad dill
2 dl färska räkor

Totalt blir det 4P/port. Lägg till points för tillbehör och servera med valfria grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 183 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

4 reaktioner till “Torskgratäng med räkor”

  1. Byter man räk/kräftost mot lättvarianten så ger det 6 sp istället för 23 sp.. Det blir 17 sp mindre att dela på 4 portioner.

    1. Tack snälla för ditt tips Gunvor! Visste faktiskt inte att det fanns mjukost i lättvariant, kanske inte alla butiker som har alla sorter. Ska kolla efter dom till nästa gång jag ska använda mjukost i matlagningen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *