Pasta Carbonara

Klassisk pastarätt i två olika varianter, en ”vanlig” och en Viktväktaranpassad.

4 port.

400 g spagetti
200 g bacon
4 äggulor
4 msk crème fraiche
1 dl parmesanost
grovmalen svartpeppar

Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull.
Lägg i pastan och koka tills pastan är ”al dente”.
Skär baconet i strimlor och stek i en panna.
Blanda äggulorna med crème fraich och parmesanost.
Smaka av med svartpeppar.
Häll upp spagettin i ett durkslag och låt dom rinna av väl.
Blanda spagetti, äggblandning och bacon i en stor skål och servera genast.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

500 g spagetti, kokt (22 SP)
1 förp. kycklingbacon (3 SP)
4 äggulor
4 msk crème fraiche 8% (3 SP)
1 dl parmesanost (5 SP)
grovmalen svartpeppar

Totalt blir det 8 SP/port. Servera med valfria grönsaker.

Tips! Minska eller öka mängden pasta beroende på hur många SP du vill lägga på måltiden.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *