Oxfilé & grönpepparsås

Idag bjuder jag er på receptet av vår huvudrätt från nyårsafton!

1 gul lök
2 msk grönpeppar i lag
2 msk kalvfond, koncentrat
1 tsk senap
3 dl grädde
½ dl vatten
flingsalt
vit- eller svartpeppar
kinesisk soja
50 g smör

Finhacka löken och fräs den i smör.
Häll i 2 msk grönpeppar och krossa några korn med en sked (inte alla).
Slå på kalvfonden och häll i vatten, låt det koka upp.
Häll i grädden, vispa runt medan det kokar.
Smaksätt med salt och peppar och rör ner 1 tsk senap.
Tillsätt lite kinesisk soja så det blir gyllenbrun färg, runda av med lite rumstempererat smör.
Häll i spadet från oxfilén när den tagits ut ur ugnen.

Viktväktarna Flex

1 gul lök
2 msk grönpeppar i lag
2 msk kalvfond, koncentrat
1 tsk senap
1 dl matlagningsgrädde 15% (8 SP)
2½ dl vatten
flingsalt
vit- eller svartpeppar
kinesisk soja
10 g smör (4 SP)

Totalt blir det 3 SP/port för såsen.

Oxfilé ca 125-150 g/port 3 SP, potatis ca 3 SP, baconlindad sparris (kycklingbacon) 0 SP (1 skiva bacon till 2 sparris). Servera med valfria grönsaker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *