Sådär, då var det bara efterrätten kvar från vår nyårsmeny att få bli en del av resten av bloggens recept!
4 port.
1 gelatinblad
½ vaniljstång
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
2 msk mjölk
blåbär
citronmeliss
smulade digestivekex
Lägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter.
Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur den.
Hacka chokladen i mindre bitar.
Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med frön.
Ta kastrullen från plattan.
Ta upp vaniljstången.
Lägg i gelatinbladet och chokladen.
Låt det smälta under omrörning.
Häll upp blandningen i portionsglas.
Låt dem stå kallt i ca 4 timmar.
Dekorera med färska blåbär, citronmeliss och smulade digestivekex.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2019/01/Vit-chokladpannacotta-4-1024x680.jpg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2019/01/Vit-chokladpannacotta-1024x681.jpg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2019/01/Vit-chokladpannacotta-7-681x1024.jpg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2019/01/Vit-chokladpannacotta-3-721x1024.jpg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2019/01/Vit-chokladpannacotta-6-681x1024.jpg)