Ost- & skinksoppa

Nu såhär på hösten (och även vintern och tidig vår) tycker jag det är gott med soppa till middag nån gång i veckan, gärna med något gott hembakat bröd till.

4 port.

1 gul lök
1 msk vetemjöl
7 dl kycklingbuljong
5 dl mjölk
1½ dl makaroner
300 g kokt/rökt strimlad skinka
200 g riven ost, gärna lagrad
1-2 tsk italiensk salladskrydda
salt
vitpeppar

Strimla löken och fräs den mjuk i en stor kastrull i lite matfett. 
Pudra över mjölet och häll på buljongen och mjölken. 
Låt koka upp och tillsätt makaronerna.
Koka enl. anvisning på pastaförpackningen.
När pastan är färdigkokt, ta av från värmen och tillsätt skinka och ost. 
Rör om tills osten smält. 
Smaka av med salladskrydda, salt och peppar.

Viktväktarna Points

1 gul lök
1 msk vetemjöl *
7 dl kycklingbuljong (vatten + 2 buljongtärningar el. 3 msk fond)
5 dl mjölk 1.5% *
1½ dl makaroner, okokta *
300 g kokt/rökt strimlad skinka, Tulip *
200 g riven ost 10%, t.ex Slance Dancia *
1-2 tsk italiensk salladskrydda
salt
vitpeppar

Totalt blir det 10P/port. Lägg till points för den mängd matfett du tillsätter vid stekningen av löken.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

4 reaktioner till “Ost- & skinksoppa”

  1. Vet du hur mycket kalorier det är i soppan? Ser att det står i smartpoints 🙂 mvh

  2. Vilken ost föredrar du i soppan? Vilken/vilka har du använt dig av när du gjort denna?

    1. Ska man göra den efter Ww-receptet så är det Slance Dacia jag använder då den är rätt smakrik. Annars föredrar jag cheddar, prästost eller västerbottensost när jag lagar mat.

Lämna ett svar till Sarah Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *