Nyttiga bananmuffins med smak av morotskaka

Förra veckan bakade jag en omgång med nya bananmuffins för att ha till mellis och jag lovade då (på Instastory) att ni skulle få receptet nu denna vecka. Det kommer nu! Vem gillar inte en grymt god morotskaka? Dessa smakar precis som det förutom att det då inte är någon krämig frosting på.

12 st

2 väl mogna bananer
2 ägg
1 msk matolja
1 morot
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
¾ tsk kardemumma
¾ tsk kanel
2 tsk bakpulver

Mosa bananerna och vispa ihop dom med ägg och olja.
Skala och finriv moroten och blanda ner den i smeten.
Blanda dom torra ingredienserna i en egen skål och rör sedan ner det i banan/äggblandningen.
Fördela smeten i 12 st silikonformar (går säkert i vanliga bullformar också, men då kan dom nog fastna i pappret) på en muffinsplåt.
Grädda i 175°C i ca 15 min, känn med sticka.

Viktväktarna Points

2 väl mogna bananer
2 ägg
1 msk matolja *
1 morot
2 dl vetemjöl
*
1 tsk vaniljsocker *
¾ tsk kardemumma
¾ tsk kanel
2 tsk bakpulver
*

Totalt blir det 2P/st, 2 st 3P.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

8 reaktioner till “Nyttiga bananmuffins med smak av morotskaka”

    1. Vad roligt att du testa dom, tycker dom är jättegoda! Spånar på fler varianter av detta recept.

    1. Hej

      Ja dom går bra att frysa, jag brukar göra en eller en halv sats åt gången så det räcker i ett par dagar till mellis 🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *