Här kommer ett smarrigt tips som någon kanske vill prova lagom till Valborg på torsdag. Älskar såsiga maträtter!
6 port.
600 g lövbiff
2 gula lökar
olja
1½ tsk salt
1½ krm chilipeppar
1½ tsk spiskummin
3 dl crème fraiche
1½ dl chilisås
1½ dl vatten
Skär lövbiffen i tunna strimlor.
Skala och skiva löken.
Bryn köttet och löken i omgångar i olja.
Krydda med salt, chilipeppar och spiskummin.
Blanda fraichen med chilisås och vatten.
Häll blandningen i pannan och låt puttra några minuter.
Duchesspotatis
6 port. potatis
2 äggulor
smör
salt
peppar
Skala och koka potatis.
Sätt ugnen på 250°C.
Passera potatisen genom en potatispress.
Tillsätt äggulor, smör, salt och vitpeppar.
Blanda väl.
Klicka eller spritsa ut moset på en plåt med bakplåtspapper.
Gratinera 5–10 minuter i övre delen av ugnen, tills moset fått färg.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
600 g lövbiff (9 SP)
2 gula lökar
olja (lägg till SP för mängden du använder)
1½ tsk salt
1½ krm chilipeppar
1½ tsk spiskummin
3 dl crème fraiche 8% (15 SP)
1½ dl chilisås (7 SP)
1½ dl vatten
ca 1 kg potatis (23 SP)
2 äggulor
smör (lägg till SP för mängden du använder)
salt
peppar
Totalt blir det 5 SP för grytan och 4 SP för duchesspotatisen exkl. det matfett du tillsätter. Servera med en god blandad sallad.


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK