Mazarinmuffins med hallon

Fick en fikabeställning av en kollega så såklart man ställer upp och bakar 🥰

Receptet kommer från My Kitchen Stories ❤️

Mazarinmuffins
300 g mandelmassa
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
200 g rumsvarmt smör
4 ägg
2 dl vetemjöl
rivet skal från 1 citron
250 g färska hallon

Glasyr
1 dl florsocker
1½ msk vatten
2 tsk hallonpuré eller röd pastafärg/hushållsfärg
röd oxalis att garnera med.

Sätt ugnen på 175°C (över- och undervärme) och fördela muffinsformar på en muffinsplåt.
Riv ner mandelmassan grovt i en bunke.
Tillsätt resten av ingredienserna till muffinsarna förutom färska hallon och vispa ihop med hjälp av en elvisp bara precis tills det går ihop till en jämn och tjock smet.
Fyll ½ av muffinsformarma med smet, lägg 2-3 stycken hallon i varje muffinsform ovanpå smeten och täck hallonen med ytterligare smet, nästan hela vägen upp till kanten.
Toppa med fler hallon.
Spara några hallon för att färga glasyren med.
Grädda dina mazarinmuffins i mitten av ugnen i ca 20 min eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg och är helt genomgräddade men fortfarande väldigt mjuka.
Låt muffinsarna svalna helt och hållet innan du toppar dem med glasyr.
Glasyren gör du enkelt genom att blanda ihop florsocker och vatten.
Vill du ha en rosa glasyr med hallonsmak så tillsätter du även hallonpuré som du gör genom att pressa några hallon genom en finmaskig sil och ner i skålen med glasyr.
Toppa muffinsarna med lite glasyr, dekorera med röd oxalis om du vill, servera och njut!

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *