Coleslaw

Enkel och så god att ha som sås/röra till kyckling eller kött eller kanske i hamburgaren 🥰

6 port.

1 l vitkål
1 tsk salt
1 tsk rödvinsvinäger
1 morot
2 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1½ tsk dijonsenap
svartpeppar

Strimla vitkålen tunt.
Massera in salt och vinäger i kålen.
Låt kålen stå i ca 15 min.
Skala och riv moroten.
Krama ur vätskan ur kålen.
Blanda alla ingredienser till coleslawen.
Smaksätt med peppar och ev. mer salt.
Servera till grillat/stekt kött eller kyckling.

Kaloriberäknat recept

1 l vitkål
1 tsk salt
1 tsk rödvinsvinäger
1 morot
1 dl majonnäs, lätt
3 dl grekisk yoghurt 0%, Arla
1½ tsk dijonsenap
svartpeppar

Kcal: ca 110 kcal/port exkl övriga tillbehör.

Kolhydrater: 9.0 g Protein: 6.5 g Fett: 4.6 g

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *