Lövbiffspasta med dijon, svamp & purjolök

Vad kan gå fel när man lagar en rätt med pasta och lövbiff, perfekt kombo!

6 port.

900 g lövbiff
smör
1 purjolök
250 g champinjoner
3 vitlöksklyftor
1 dl grädde
3 msk svartvinbärsgelé
2 msk kalvfond
3 tsk dijonsenap
2 tsk kinesisk soja
salt
peppar
persilja
2 dl pastavatten
3 dl crème fraiche

6 port. pasta

Strimla lövbiffen och bryn den hastigt i en het panna med lite smör.
Lägg åt sidan.
Dela och stek svampen.
Tillsätt strimlad purjolök och pressad vitlök och låt det fräsa ihop.
Tillsätt gelé, fond, senap, soja och grädde.
Häll på pastavatten och crème fraiche och låt allt koka ihop.
Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt lövbiffen och den kokta pastan och blanda ihop det med grönsakssåsen.
Toppa med klippt persilja.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

900 g lövbiff (13 SP)
smör (lägg till SP för mängden du använder)
1 purjolök
250 g champinjoner
3 vitlöksklyftor
1 dl matlagningsgrädde 13% (7 SP)
3 msk svartvinbärsgelé (7 SP)
2 msk kalvfond
3 tsk dijonsenap (1 SP)
2 tsk kinesisk soja
salt
peppar
persilja
2 dl pastavatten
3 dl Salakis turkisk yoghurt 0%
650 g kokt pasta
(28 SP)

Totalt blir det 9 SP/port. Servera med valfria grönsaker.

TIPS! Rör ner den turkiska yoghurten i slutet så den inte kokar och riskerar att skära sig.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *