Smakar som en blandning av muffins, kanelbulle och munk.
Munkmuffins
12 st
4,8 dl mjöl (2 cups)
1 msk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
1 tsk kanel
2 stora ägg
2,4 dl vaniljyoughurt (1 cup)
drygt 1,5 dl farinsocker (2/3 cup)
4 msk olja (använd raps el mat)
1 tsk vaniljpulver och/eller
2-3 tsk vaniljsocker
Topping
60 gram smält smör
2/3 dl socker
1 tsk kanel
Sätt ugnen på 200 grader.
Sätt muffinsformar i en muffinplåt och ställ åt sidan.
Vispa mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kanel i en stor skål.
I en annan skål vispas ägg, youghurt, socker, olja och vanilj.
Tillsätt mjölblandningen i äggblandningen och rör om försiktigt så att alla ingredienser bara blandas.
Rör inte för mycket, smeten blir inte helt slät och det ska vara så.
Fyll muffinsformarna till 2/3, använd gärna en glasskopa så blir det jämnare.
Sätt in i mitten av ugnen cirka 12-15 minuter.
Känn med en sticka, den ska vara torr.
Smält smöret till toppingen i en liten skål som bara precis rymmer en muffin.
Man kan smälta i micron.
Blanda sockret med kanelen i en annan likadan skål.
Doppa ovansidan av en varm muffin i smöret och sedan i socker och kanelblandningen.
Receptet kommer från Bli min jäst
Men åååå…hur gott låter inte detta?!! Det här receptet ska jag absolut spara och provbaka nån dag:)
Ja dom var goda 🙂
Hur många points på grön?
Följer det blå programmet så det vet jag tyvärr inte.