Munkmuffins

Smakar som en blandning av muffins, kanelbulle och munk.
Munkmuffins

12 st

4,8 dl mjöl  (2 cups)
1 msk bakpulver
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
1 tsk kanel
2 stora ägg
2,4 dl vaniljyoughurt  (1 cup)
drygt 1,5 dl farinsocker  (2/3 cup)
4 msk olja (använd raps el mat)
1 tsk vaniljpulver och/eller
2-3 tsk vaniljsocker


Topping


60 gram smält smör
2/3 dl socker
1 tsk kanel

Sätt ugnen på 200 grader. 
Sätt muffinsformar i en muffinplåt och ställ åt sidan. 
Vispa mjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kanel i en stor skål. 
I en annan skål vispas ägg, youghurt, socker, olja och vanilj. 
Tillsätt mjölblandningen i äggblandningen och rör om försiktigt så att alla ingredienser bara blandas.
Rör inte för mycket, smeten blir inte helt slät och det ska vara så. 
Fyll muffinsformarna till 2/3, använd gärna en glasskopa så blir det jämnare. 
Sätt in i mitten av ugnen cirka 12-15 minuter. 
Känn med en sticka, den ska vara torr.  
Smält smöret till toppingen i en liten skål som bara precis rymmer en muffin.
Man kan smälta i micron.
Blanda sockret med kanelen i en annan likadan skål. 
Doppa ovansidan av en varm muffin i smöret och sedan i socker och kanelblandningen.

Receptet kommer från Bli min jäst

4 thoughts on “Munkmuffins

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *