Kycklinggryta med bacon, sweet chilisås & vitlök

6 port.

800 g kycklingfilé
salt
peppar
2 pkt bacon
2 vitlöksklyftor
5 dl grädde
1 kycklingbuljongtärning
½ dl sweet chilisås
1 tsk kinesisk soja
2 dl crème fraiche
ev. maizena

Dela kycklingen i bitar och stek i smör med salt och peppar.
Lägg åt sidan.
Strimla och stek baconet efter kycklingen.
Blanda i pressad vitlök, grädde, buljongtärning, sweet chilisås, soja och crème fraiche.
Låt det koka upp.
Red ev. av med lite maizena om du vill ha en tjockare sås.
Lägg tillbaka kycklingbitarna i såsen och låt det småsjuda i 15 min.

Servera med potatis eller ris och en blandad sallad.

Viktväktarna Flex

800 g kycklingfilé
salt
peppar
2 pkt kycklingbacon (7 SP)
2 vitlöksklyftor
3½ dl vatten
1½ dl matlagningsgrädde 15% (12 SP)
1 kycklingbuljongtärning
½ dl sweet chilisås (5 SP)
1 tsk kinesisk soja
2 dl crème fraiche 8% (10 SP)
1½ msk maizena 

Totalt 6 SP/port. Lägg till SP för potatis eller annat tillbehör.

3 thoughts on “Kycklinggryta med bacon, sweet chilisås & vitlök

  1. Supergott! Gjort idag med pasta för att barn-anpassa det lite ? Alla åt med god aptit så det blir fler ggr. Modifierade det lite och ökade antal portioner och då blev det bara 4 sp/portionen ??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *