Kycklinggryta med bacon, sweet chilisås & vitlök

Ledig dag och försöker att lägga tid på återhämtning då jag känner att kroppen är trött. Mycket att göra på jobbet och tiden hemma går alldeles för fort och man hinner inte det man behöver och vill, det blir mörkare och kallare ute. Hösten är helt enkelt inte min grej.

Men det som är min grej är ändå god mat, som denna kycklinggryta med smak av vitlök, sweet chilisås och bacon. Den måste ni testa, riktigt gottigott!

6 port.

800 g kycklingfilé
salt
peppar
2 pkt bacon
2 vitlöksklyftor
5 dl grädde
1 kycklingbuljongtärning
½ dl sweet chilisås
1 tsk kinesisk soja
2 dl crème fraiche
ev. maizena

Dela kycklingen i bitar och stek i smör med salt och peppar.
Lägg åt sidan.
Strimla och stek baconet efter kycklingen.
Blanda i pressad vitlök, grädde, buljongtärning, sweet chilisås, soja och crème fraiche.
Låt det koka upp.
Red ev. av med lite maizena om du vill ha en tjockare sås.
Lägg tillbaka kycklingbitarna i såsen och låt det småsjuda i 15 min.

Servera med potatis eller ris och en blandad sallad.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

800 g kycklingfilé
salt
peppar
2 pkt kycklingbacon (7 SP)
2 vitlöksklyftor
3½ dl vatten
1½ dl matlagningsgrädde 13% (11 SP)
1 kycklingbuljongtärning
½ dl sweet chilisås (5 SP)
1 tsk kinesisk soja
2 dl crème fraiche 8% (10 SP)
1½ msk maizena 

Totalt 6 SP/port. Lägg till SP för potatis eller annat tillbehör.

Kcal: ca 285 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

5 thoughts on “Kycklinggryta med bacon, sweet chilisås & vitlök

  1. Supergott! Gjort idag med pasta för att barn-anpassa det lite ? Alla åt med god aptit så det blir fler ggr. Modifierade det lite och ökade antal portioner och då blev det bara 4 sp/portionen ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *