Kycklingfilé & potatisgnocchi med pesto

Hej lillördag! Bjuder på en lite festligare rätt idag som passar mer på helgen än till vardags i mitt tycke. Otroligt gott blev det i alla fall!

Det Viktväktarvänliga receptet innehåller viss justering av livsmedel och mängd ✋

4 port.

4 kycklingfiléer
salt
svartpeppar
smör
400 g potatisgnocchi
65 g babyspenat
5 dl grädde
1 dl pesto
3 tsk balsamvinäger
3 tsk kycklingfond
150 g riven mozzarella
basilika

Sätt ugnen på 200°C.
Krydda kycklingen med salt och peppar.
Bryn den i smör i en stekpanna.
Lägg i en ugnssäker form.
Blanda ner potatisgnocchi och spenat.
Vispa ihop grädde, pesto, vinäger, fond och ost.
Häll såsen över kyckling och gnocchi.
Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°.
Toppa med färsk basilika och servera med blandad grönsallad.

Viktväktarna Points

4 kycklingfiléer
salt
svartpeppar
smör (lägg till points för mängden du använder)
400 g potatisgnocchi *
65 g babyspenat
1½ dl grädde 13% *
3½ dl mjölk, 1.5% *
1 dl pesto *
3 tsk balsamvinäger
3 tsk kycklingfond
100 g riven mozzarella *
basilika

Totalt blir det 16P/port exkl tillsatt matfett.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 590 kcal/port exkl tillsatt matfett.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *