Filmjölkslimpa med banan
2 bröd
5 dl grahamsmjöl
4½ dl vetemjöl
2 dl rågkross
1½ dl fint rågmjöl
1½ dl vetekli
1½ msk bikarbonat
½ msk salt
½ msk malda brödkryddor
1 dl ljus sirap
1½-2 bananer
1 l filmjölk
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda grahams- och vetemjöl med rågkross, rågmjöl,
vetekli, bikarbonat, salt och brödkryddor i en stor bunke.
Tillsätt sirap, mosad banan och filmjölk.
Rör allt till en slät smet.
Smörj 2 st avlånga formar à ca 1½ liter.
Fördela smeten i dessa.
Grädda bröden på galler i nedre delen av ugnen, ca 75 min.
Låt bröden stå ca 5 min i formarna innan de
stjälps upp för att kallna på galler.
5 dl grahamsmjöl
4½ dl vetemjöl
2 dl rågkross
1½ dl fint rågmjöl
1½ dl vetekli
1½ msk bikarbonat
½ msk salt
½ msk malda brödkryddor
1 dl ljus sirap
1½-2 bananer
1 l filmjölk
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda grahams- och vetemjöl med rågkross, rågmjöl,
vetekli, bikarbonat, salt och brödkryddor i en stor bunke.
Tillsätt sirap, mosad banan och filmjölk.
Rör allt till en slät smet.
Smörj 2 st avlånga formar à ca 1½ liter.
Fördela smeten i dessa.
Grädda bröden på galler i nedre delen av ugnen, ca 75 min.
Låt bröden stå ca 5 min i formarna innan de
stjälps upp för att kallna på galler.