Hej lillördag! Bjuder på en lite festligare rätt idag som passar mer på helgen än till vardags i mitt tycke. Otroligt gott blev det i alla fall!
4 port.
4 kycklingfiléer
salt
svartpeppar
smör
400 g potatisgnocchi
65 g babyspenat
5 dl grädde
1 dl pesto
3 tsk balsamvinäger
3 tsk kycklingfond
100 g riven mozzarella
basilika
Sätt ugnen på 200°C.
Krydda kycklingen med salt och peppar.
Bryn den i smör i en stekpanna.
Lägg i en ugnssäker form.
Blanda ner potatisgnocchi och spenat.
Vispa ihop grädde, pesto, vinäger, fond och ost.
Häll såsen över kyckling och gnocchi.
Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°.
Toppa med färsk basilika och servera med blandad grönsallad.

Kaloriberäknat recept
4 kycklingfiléer, ca 600 g
salt
svartpeppar
smör
400 g potatisgnocchi
65 g babyspenat
1½ dl grädde 13%
3½ dl mjölk, 1.5%
1 dl pesto
3 tsk balsamvinäger
3 tsk kycklingfond
100 g riven mozzarella
basilika
Kcal: ca 615 kcal/port exkl tillsatt matfett.
Kolhydrater: 40.5 g Protein: 47.5 g Fett: 28.4 g


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK