Kyckling- & champinjonsoppa

Nytt recept med inspo från min ostsoppa med pasta och bacon, även denna blev så himla god 😊

6 port.

½ riven gul lök
olja
5 dl vatten
1 svampbuljongtärning
5 dl grädde
1 tub med smaksatt mjukost champinjon
grillad/stekt kyckling
champinjoner
salt
peppar

Hetta upp en kastrull med olja och fräs löken, häll i vatten, grädde och buljongtärning och låt sjuda upp.
Skär svampen i bitar och fräs i en stekpanna tills vätskan försvinner, tillsätt lite matfett och stek nån minut till.
Tryck ut mjukosten ner i soppan och sänk värmen på spisen.
När osten smält ner i soppan, den ska inte koka, så vänder du ner kycklingen.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med något gott bröd.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

½ riven gul lök
olja (lägg till SP för tillsatt mängd)
7½ dl vatten
1 svampbuljongtärning
2½ dl gräddmjölk 6% (10 SP)
1 tub med smaksatt mjukost champinjon (22 SP)
grillad/stekt kyckling
champinjoner
salt
peppar

Totalt blir det 5 SP/port. Lägg till SP för bröd.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *