Nytt recept med inspo från min ostsoppa med pasta och bacon, även denna blev så himla god 😊
6 port.
½ riven gul lök
olja
5 dl vatten
1 svampbuljongtärning
5 dl grädde
1 tub med smaksatt mjukost champinjon
grillad/stekt kyckling
champinjoner
salt
peppar
Hetta upp en kastrull med olja och fräs löken, häll i vatten, grädde och buljongtärning och låt sjuda upp.
Skär svampen i bitar och fräs i en stekpanna tills vätskan försvinner, tillsätt lite matfett och stek nån minut till.
Tryck ut mjukosten ner i soppan och sänk värmen på spisen.
När osten smält ner i soppan, den ska inte koka, så vänder du ner kycklingen.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med något gott bröd.
Viktväktarna Points
½ riven gul lök
olja (lägg till points för tillsatt mängd)
8½ dl vatten
1 svampbuljongtärning *
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
1 tub med smaksatt mjukost champinjon *
grillad/stekt kyckling
champinjoner
salt
peppar
Totalt blir det 5P/port. Lägg till points för bröd.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Hur mycket kyckling ska det vara?
Eftersom det inte står så är det valfri mängd efter tycke och behov 😊