Kryddiga pannbiffar

Ett smarrigt vardagsrecept kommer här!

4 port.

1 ägg
½ dl ströbröd
2 msk chilisås
½ tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
½ tsk salt
500 g färs
smör/olja

Blanda ägg, ströbröd, chilisås, spiskummin, cayennepeppar och salt.
Låt svälla någon minut och blanda sedan ordentligt med färsen.
Forma färsen till 8 biffar och stek dem i oljan i en stekpanna ca 8 minuter, eller tills biffarna har en innertemperatur på 72°C.
Vänd då och då.

Servera med gräddsås och potatis.

Viktväktarna Points

1 ägg
½ dl ströbröd *
2 msk chilisås, osötad
½ tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar
½ tsk salt
500 g färs 5% *
smör/olja (lägg till points för mängden du använder)

Totalt blir det 4P/port för pannbiffarna, lägg till för sås och potatis.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 207 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *