Majscarbonara

Förra veckan delade jag en story på Instagram på ingredienserna till denna rätt. Många som var förväntansfulla över att få receptet! Här kommer det! Det var nog bland det bästa jag lagat på länge, sååå himla gott! Ni måste bara prova detta.

4 port.

1 lök (jag tog ½ röd lök & ½ gul lök)
olja
½-1 tsk chiliflakes
1-2 tsk paprikapulver
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
400 g majskorn
1 dl riven parmesan
2 äggulor
salt
peppar

400 g kokt pasta (ca 200 g okokt)

Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Hacka löken fint och fräs i olja.
Tillsätt chiliflakes och paprikapulver och låt fräsa tills löken mjuknat.
Tillsätt, grädde, mjölk, vatten, buljong och majs och låt puttra tills majsen tinat.
Blanda i den rivna osten och äggulorna.
Krydda med nymalen svartpeppar.
Blanda såsen med pastan och servera direkt.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

1 lök (jag tog ½ röd lök & ½ gul lök)
olja (lägg till SP för mängden du använder)
½-1 tsk chiliflakes
1-2 tsk paprikapulver
2 dl gräddmjölk 6% (8 SP)
2 dl mjölk 3% (5 SP)
1 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
400 g majskorn
1 dl riven parmesan (5 SP)
2 äggulor
salt
peppar
400 g kokt pasta (ca 200 g okokt) (17 SP)

Totalt blir det 9 SP/port plus mängden SP för matfett. Servera rätten gärna med valfria grönsaker vis sidan av.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *