6 port.
900 g fast potatis
3 dl gräddfil
2 dl crème fraiche
3 msk senap
3 msk gul lök, finriven
2 tsk äppelcidervinäger
2 tsk matolja
2 msk dill, finklippt
1 msk persilja, finklippt
1 krm dragon
2 krm svartpeppar
1 krm vitlökspulver
1½ tsk salt
Koka potatis.
Låt dem kallna.
Skär dem i mindre bitar.
Blanda ihop resterade ingredienser i en större skål.
Rör om mellan varje ingrediens.
Tillsätt sedan potatisen och rör om.
Smaka av och tillsätt ev. mer kryddor.
Kycklingen är marinerad i Borgeby kryddgårds krydda “Grekisk marinad” (2 tsk krydda + ½ dl rapsolja).
Hej!
Ett litet tips. När det är gamla potatis brukar jag dela dem innan jag kokar dem och häller vinägern över den varma potatisen. Då tränger vinägern in i potatisen och ger en lite annan dimension i smaken…
Tack för tipset, det ska jag prova 🙂