Portergryta

Klassisk köttgryta!

6 port.

900 g nötkött
3½ dl porter
3 dl vatten
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
1 dl soja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 oxbuljongstärningar
6 st krossade enbär
6 st svartpepparkorn
1 tsk timjan
3 dl grädde
1½ msk vetemjöl

Bryn grytbitarna och lägg i en gryta tillsammans med alla ingredienser utom grädde och redning.
Lägg enbären och pepparkornen i en tesil så blir det lättare att plocka bort dom.
Låt puttra i minst 2 timmar på svag värme, tillsätt eventuellt mer vatten om det behövs.

Plocka ur de krossade enbären och svartpepparkornen ur grytan.
Slå på grädden, koka upp och red av med mjöl (ta lite av grädden och blanda med så det inte blir klumpar).

Servera med nån form av ugnsstekt potatis.

Viktväktarna Flex (BLÅ)

900 g nötkött (17 SP)
3½ dl porter (5 SP)
3 dl vatten
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft (12 SP)
1 dl soja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 oxbuljongstärningar
6 st krossade enbär
6 st svartpepparkorn
1 tsk timjan
3 dl gräddmjölk (12 SP)
1½ msk vetemjöl (1 SP)

Totalt blir det 8 SP/port. Lägg till SP för matfett och tillbehör.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *