Portergryta

Klassisk köttgryta som dom allra flesta gillar!

6 port.

900 g nötkött
3½ dl porter
3 dl vatten
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
¾ dl soja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 oxbuljongstärningar
6 st krossade enbär
6 st svartpepparkorn
1 tsk timjan
3 dl grädde
1½ msk vetemjöl

Bryn grytbitarna och lägg i en gryta tillsammans med alla ingredienser utom grädde och redning.
Lägg enbären och pepparkornen i en tesil så blir det lättare att plocka bort dom.
Låt puttra i minst 2 timmar på svag värme, tillsätt eventuellt mer vatten om det behövs.
Plocka ur de krossade enbären och svartpepparkornen ur grytan.
Slå på grädden, koka upp och red av med mjöl (ta lite av grädden och blanda med så det inte blir klumpar).
Servera med nån form av potatis.

Viktväktarna PersonligaPoints

750 g nötkött *
3½ dl porter *
5 dl vatten
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft *
¾ dl soja *
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 oxbuljongstärningar *
6 st krossade enbär
6 st svartpepparkorn
1 tsk timjan
1 dl matlagningsgrädde 13% *
1½ msk vetemjöl
*

Totalt blir det 8 PP/port. Lägg till PP för tillsatt matfett och ev tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet

Kcal: ca 227 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.