4 port.
ca 500 g nötfärs
1 msk olja
salt
peppar
2 tsk timjan
1-2 vitlöksklyftor
1-2 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
½ msk maizena
Bryn färsen i oljan i en stekpanna eller gryta.
Krydda med salt, peppar och timjan, pressa i vitlöken och rör ner tomatpurén.
Blanda grädde, mjölk och maizena och rör ner i färsen.
Låt sjuda några minuter under omrörning.
Servera med nykokt pasta.
Viktväktare Smart Points
Använd 10% nötfärs, 4% matlagningsgrädde och lättmjölk istället i receptet så blir det totalt 9 SP/port. för köttfärssåsen, lägg till SP för pasta eller annat tillbehör.
Hej
Det står under receptet”” använd 10% färs istället”. Antagligen blind, men vad använde du och vad blev det i plints? Brukar alltid använda 5% färs
Använder man 10% nötfärs, och 4% matlagningsgrädde och lättmjölk enligt receptet blir det 9 SP/port. Detta är ett gammalt recept och det var inte alltid jag var lika specifik med att räkna SP per råvara som jag gör nu. Använder också 5% färs nuförtiden, men en 4% grädde skulle inte komma innanför dörrarna här längre, så jag har ändrat min matlagning under mina 4½ år som Viktväktare.