4 port.
400-500 g nötfärs
olja
salt
peppar
2 tsk timjan
1-2 vitlöksklyftor
1-2 msk tomatpuré
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 msk maizena
Bryn färsen i oljan i en stekpanna eller gryta.
Krydda med salt, peppar och timjan, pressa i vitlöken och rör ner tomatpurén.
Blanda grädde, mjölk och maizena och rör ner i färsen.
Låt sjuda några minuter under omrörning.
Servera med nykokt pasta.
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
400 g nötfärs 5% (9 SP)
olja (lägg till SP för den mängd du använder)
salt
peppar
2 tsk timjan
1-2 vitlöksklyftor
1-2 msk tomatpuré
1 dl matlagningsgrädde 13% (7 SP)
2 dl mjölk 3% (5 SP)
1 dl vatten
1 msk maizena (1 SP)
Totalt blir det 6 SP/port. Lägg till SP för mängden pasta du har till.
Hej
Det står under receptet”” använd 10% färs istället”. Antagligen blind, men vad använde du och vad blev det i plints? Brukar alltid använda 5% färs
Använder man 10% nötfärs, och 4% matlagningsgrädde och lättmjölk enligt receptet blir det 9 SP/port. Detta är ett gammalt recept och det var inte alltid jag var lika specifik med att räkna SP per råvara som jag gör nu. Använder också 5% färs nuförtiden, men en 4% grädde skulle inte komma innanför dörrarna här längre, så jag har ändrat min matlagning under mina 4½ år som Viktväktare.
Hej vart köper du 13 %grädde
Tycker de flesta är 15% 🤔
Garant har ersatt sin 15% matlagningsgrädde med 13%, likaså Arla så både Willys och Ica har dessa 👌