Kyckling är en klar favorit hos mig och här kommer en uppdatering av ett tidigare publicerat recept
Nackdelen med den kalorisnålare varianten är att den inte blir lika krämig som originalet, men gott blir det ändå
Det Viktväktarvänliga receptet innehåller viss justering av livsmedel och mängd
6 port.
4 stora kycklingfiléer
400 g broccoli
2 msk kycklingfond
1 msk kinesisk soja
1½ msk crema di balsamico
5 dl grädde
150 g philadelphiaost
2 msk maizena
salt
peppar
Strimla kycklingen i strimlor och bryn den i en panna i lite olja.
Ta lite i taget och lägg åt sidan vartefter tills all kyckling är klar.
Dela broccolin i lagom stora bitar, fräs på en lite stund i pannan och lägg åt sidan om du vill ha den lite krispigare när allt är färdigt (alternativt blanda ner kycklingen direkt med broccolin så får den koka med i såsen.
Häll tillbaka kycklingen i pannan och tillsätt fond, soja, balsamico, vatten och grädde.
Låt det koka upp och sedan stå och småsjuda i 10 min.
Klicka i philadelphiaosten och vispa ut den i såsen.
Tillsätt ev. broccolin om du inte redan gjort det.
Red av såsen med maizena och smaka av med salt och peppar.

Viktväktarna Points
4 stora kycklingfiléer
400 g broccoli
2 msk kycklingfond *
1 msk kinesisk soja
1½ msk crema di balsamico *
4 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde 13% *
150 g philadelphiaost light *
2 msk maizena *
salt
peppar
Totalt blir det 6P/port, lägg ev till points för den olja du använder vid stekningen av kyckling och broccoli. Lägg till points för mängden pasta.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 283 kcal exkl tillsatt matfett och tillbehör.


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK