Kyckling är en klar favorit hos mig och här kommer en uppdatering av ett tidigare publicerat recept 🤗
Nackdelen med den kalorisnålare varianten är att den inte blir lika krämig som originalet, men gott blir det ändå 😉
Det Viktväktarvänliga receptet innehåller viss justering av livsmedel och mängd ✋
6 port.
4 stora kycklingfiléer
400 g broccoli
2 msk kycklingfond
1 msk kinesisk soja
1½ msk crema di balsamico
5 dl grädde
150 g philadelphiaost
2 msk maizena
salt
peppar
Strimla kycklingen i strimlor och bryn den i en panna i lite olja.
Ta lite i taget och lägg åt sidan vartefter tills all kyckling är klar.
Dela broccolin i lagom stora bitar, fräs på en lite stund i pannan och lägg åt sidan om du vill ha den lite krispigare när allt är färdigt (alternativt blanda ner kycklingen direkt med broccolin så får den koka med i såsen.
Häll tillbaka kycklingen i pannan och tillsätt fond, soja, balsamico, vatten och grädde.
Låt det koka upp och sedan stå och småsjuda i 10 min.
Klicka i philadelphiaosten och vispa ut den i såsen.
Tillsätt ev. broccolin om du inte redan gjort det.
Red av såsen med maizena och smaka av med salt och peppar.
Viktväktarna Points
4 stora kycklingfiléer
400 g broccoli
2 msk kycklingfond *
1 msk kinesisk soja
1½ msk crema di balsamico *
4 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde 13% *
150 g philadelphiaost light *
2 msk maizena *
salt
peppar
Totalt blir det 6P/port, lägg ev till points för den olja du använder vid stekningen av kyckling och broccoli. Lägg till points för mängden pasta.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 283 kcal exkl tillsatt matfett och tillbehör.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK