En enkel gryta där jag använde crème fraichen som utgångspunkt när jag skapade rätten. Vill man kan man även tillsätta lite svamp i grytan, här är inte kidsen så jätteförtjusta i det så skippade det denna gång eftersom dom bara petar bort den 😂
6 port.
4-5 stora kycklingfiléer, ca 750 g
2 gula lökar
farinsocker
vatten
1 hönsbuljongtärning
2 msk japansk soja
3 dl vatten/grädde
2 dl crème fraiche karljohan svamp/timjan
salt
peppar
Skiva löken.
Dela kycklingen i bitar/strimlor.
Stek löken i lite smör tills den är mjuk och börjar bli genomskinlig.
Ta ur ca ¾ av löken och låt resten steka vidare tills den börjar bli brun.
Strö över lite farinsocker och häll på en gnutta vatten som du låter koka in i löken.
Ta ur pannan och lägg åt sidan i en skål med lite aluminiumfolié, spara som topping till den färdiga grytan.
Bryn kycklingen runt om i lite matfett, ta lite kyckling i taget.
Lägg sedan tillbaka all kyckling i pannan och tillsätt den stekta löken.
Smula ner buljongtärningen, häll i sojan och vattnet/grädden och tillsätt crème fraichen.
Låt det koka upp och sedan småputtra i 5-10 min så kycklingen blir riktigt klar rakt igenom.
Smaka av med lite salt och peppar och red ev av med lite maizena.
Servera med t.ex ugnsrostad potatis och valfria grönsaker.
Viktväktarna Points
4-5 stora kycklingfiléer, ca 750 g
2 gula lökar
2 tsk farinsocker *
vatten
1 hönsbuljongtärning *
2 msk japansk soja
3 dl vatten
2 dl crème fraiche karljohan svamp/timjan *
salt
peppar
Totalt blir det 3P/port exkl points för tillsatt matfett och tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 198 kcal/port exkl tillsatt matfett, tillbehör och grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK