Högrevsgryta med grädde & sambal oelek

Vår söndagsmiddag förra helgen. Blev så otroligt god, detta MÅSTE ni testa inom kort! 😍

6 port.

ca 900 g högrev
2-3 gula lökar
1-2 röda paprikor
smör
salt
4½ dl köttbuljong (tärning+vatten)
½-3 tsk sambal oelek
3 dl grädde

Skär köttet i ca 2×2 cm stora bitar.
Skala och skiva löken tunt.
Dela, kärna ur och strimla paprikan.
Bryn lök och paprika i lite smör, lägg åt sidan.
Salta och bryn köttet i smör.
Lägg det brynta köttet och hälften av löken och paprikan i en gryta.
Häll över buljong och sambal, koka upp.
Låt köttet sjuda tills det är mört, ca 2 tim.
Tillsätt grädden, resten av löken och paprikan.
Smaka ev av med mer salt.

Servera till ris eller potatis och valfria grönsaker.

Viktväktarna Points

750 g högrev (fett bortskuret) *
2-3 gula lökar
1-2 röda paprikor
smör (lägg till PP för den mängden du använder)
salt
6½ dl köttbuljong (1 tärning+vatten) *
½-3 tsk sambal oelek
1 dl matlagningsgrädde
13% *

Totalt blir det 7P/port.

TIPS! Vill man inte använda högrev som är lite fetare nötkött går det såklart bra att byta mot t.ex fransyska som är magrare.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 231 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

4 reaktioner till “Högrevsgryta med grädde & sambal oelek”

  1. Är det 231 kalorier beräknat på översta receptet eller det andra för viktväktarna? 😊

    1. Alla kcal beräkningar är på det Viktväktarvänliga alternativet av receptet 😊

    1. När man låter grytan koka så kokar mycket av vätskan bort så du bör ha en mindre mängd buljong kvar när du tillsätter grädden. Men eftersom man inte har någon redning i så sär den lite tunnare i konsistensen. Vill du ha den tjockare kan du bara tillsätta lite maizena. Avgörande är också vilken fetthalt du har på grädden, en lägre fetthalt ger en tunnare sås.

      Hoppas detta ger dig svar på din fråga 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *