Köttfärsrulle med ost & skinka

Ett recept jag hittade i viktväktarappen. Blev en favorit hos hela familjen.

4 port.

400 g färs
1½ msk potatismjöl
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1/3 dl grädde

1 dl riven ost
8 skivor rökt skinka

1 msk japansk soja

2 dl vatten
½ köttbuljongtärning
1 tsk japansk soja
1-2 dl grädde
¾ msk vetemjöl

Blanda färs med potatismjöl, ägg, hackad vitlök, grädde, salt och peppar.
Platta/kavla ut till en fyrkant på ett bakplåtspapper.
Lägg på skinkan i lager.
Strö över osten.
Rulla ihop som en rulltårta.
Lägg i en smord ugnsform.
Pensla med soja.
Sätt in i ugn 200°C ca 40 min.

Gör en sås genom att koka upp vatten, tillsätt buljongtärning och grädde.
Koka försiktigt och smaksätt med soja, salt, peppar och socker.
Tillsätt redning och låt koka någon minut till.
Servera med kokt potatis eller potatismos och grönsaker.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

400 g nötfärs 5% (9 SP)
1½ msk potatismjöl (2 SP)
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1/3 dl gräddmjölk (1 SP)
1 dl riven ost 12% (2 SP)
8 skivor rökt skinka, Icas tunna extrarökt (1 SP)
1 msk japansk soja
2 dl vatten
½ köttbuljongtärning
1 tsk japansk soja
1 dl grädde 15% (4 SP)
¾ msk vetemjöl (1 SP)

Totalt blir det 5 SP/port för köttfärsrulle och sås. Lägg till SP för tillbehören.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *