Indisk färsgryta med banan

Älskar curryrätter! Den här har jag lagat så många gånger, sen jag typ flytta hemifrån 😁 Tröttnar aldrig 🖤

4 port.

500 g köttfärs
1 stor gul lök
rapsolja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl köttbuljong (fond/tärning+vatten)
2 tsk curry
1 tsk spiskummin
1 krm kajennepeppar
2 dl kokosmjölk
1 tsk gurkmeja
1-2 st bananer

Skala och finhacka lökarna.
Värm oljan i en stekgryta.
Tillsätt lök och färs.
Låt det fräsa grynigt i 5 min.
Smaksätt med salt och peppar.
Späd med buljong och låt grytan sjuda på svag värme i ca 10 min.
Rör ner curry, spiskummin, kajennpeppar och kokosmjölk.
Låt grytan sjuda ytterligare 5 min.
Tillsätt gurkmejan.
Skala och skiva bananerna.
Vänd ner dem i grytan precis före serveringen.
Servera med ris.

Viktväktarna PersonligaPoints

400 g nötfärs 5% *
1 stor gul lök
rapsolja (lägg till PP för mängden du använder)
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl köttbuljong (fond/tärning+vatten)
2 tsk curry
1 tsk spiskummin
1 krm kajennepeppar
2 dl kokosmjölk, lätt *
1 tsk gurkmeja
1-2 st bananer

Totalt 5 PP/port. lägg till PP för ris och matfett och servera grönsaker vid sidan av.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program

Kcal: ca 216 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.