Korvgryta med färskost

Det här receptet hittade jag hos Matplatsen. Kände direkt att det var en sån rätt som barnen skulle gilla.

4 port

6 st grillkorvar
2 st tomater
½ paprika
1 liten gul lök
1 kalvbuljongtärning
1½ dl vatten
1½ dl grädde
100 g philadelphiaost
salt
peppar
2 msk äppelmos
knaperstekt bacon

Skär korven i slantar och bryn dem i smör i en stekpanna.
Finhacka tomater, paprika och lök och låt fräsa med en stund.
Häll på vatten, grädde och färskost.
Smula ner buljongen och tillsätt äppelmos.
Låt puttra 5 min och smaka av med salt och peppar.
Servera med ris eller pasta och strö knaperstekt bacon över (eller blanda ner baconet direkt i såsen om man vill det).

Viktväktarna Flex

6 st grillkorvar tex Ica kycklingchoritzo (14 SP)
2 st tomater
½ paprika
1 liten gul lök
1 kalvbuljongtärning
2¼ dl vatten
¾ dl matlagningsgrädde 15% (6 SP)
100 g philadelphiaost light (6 SP)
salt
peppar
2 msk äppelmos, utan socker (1 SP)
1 förp. knaperstekt kycklingbacon (3 SP)

Totalt blir det 8 SP/port. Lägg till SP för matfettet vid stekningen och SP för tillbehör.

Jag valde att äta blomkålsris till min portion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *