Hasselbackspotatis med västerbottensost

Om jag var tvungen att välja ett livsmedel som jag enbart fick äta för resten av mitt liv då skulle det vara POTATIS! Så mycket gott man kan göra med denna råvara som t.ex dessa hasselbackspotatisarna 😊 Funkar året runt och speciellt nu till det grillade köttet.

Det Viktväktarvänliga receptet innehåller viss justering av livsmedel och mängd ✋

4 port.

8-12 fasta potatisar
25 g smör
1 tsk salt
1 msk ströbröd
1 dl riven västerbottensost

Sätt ugnen på 225°C.
Skala potatisen.
Skiva den i 3 mm tjocka skivor, så att de håller ihop i botten.
Ett knep är att lägga potatisen i en träsked och skiva på samma sätt.
Placera potatisen i en ugnssäker form med skårorna uppåt.
Smält smör och pensla potatisen väl.
Baka dem i ugnen i 20 min.
Strö på salt, riven ost och ströbröd.
Låt potatisen baka ytterligare 15 min.
Pensla med smör då och då.

Viktväktarna Points

8-12 fasta potatisar *
25 g Bredgott mellan *
1 tsk salt
1 msk ströbröd *
1 dl riven västerbottensost
*

Totalt blir det 7P/port (beräknat på 10 st potatisar).

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 231 kcal/port.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *