God och billig vardagsmat som passar både i lunchlådan och på middagsbordet!
Det Viktväktarvänliga receptet innehåller viss justering av livsmedel och mängd ✋
6 port.
1 falukorvsring
5 dl mjölk
1 dl grädde
½-1 msk dijonsenap
2 msk grovkornig senap
2 msk maizena redning
salt
vitpeppar
Skär falukorven i lite tjockare skivor.
Koka upp vatten i en kastrull med salt, pepparkorn och lagerblad.
Stäng av värmen och lägg i korven och låt den ”koka” i 10 min.
Blanda mjölk (buljong), grädde och senap i en kastrull och låt det koka upp.
Tillsätt redning och vispa.
Låt det sedan stå och sjuda ett par min.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2023/06/DSC_7696-01-681x1024.jpeg)
Viktväktarna Points
600 g matkorv, Maträtt *
5 dl höns/grönsaksbuljong *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
½-1 msk dijonsenap
2 msk grovkornig senap *
2 msk maizena redning *
salt
vitpeppar
Totalt blir det 5P/port exkl tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 166 kcal/port exkl tillbehör.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2023/06/DSC_7694-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2023/06/DSC_7691-01-681x1024.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK