Äntligen har jag hittat mina receptanteckningar för denna rätt. Skulle ju ha delat detta för länge sen egentligen, men hade förlagt receptet på ett “bra ställe” 🙈
Salsicciafärs är något jag tycker är så grymt gott och har du inte testat så gör det. Brukar bli när man vill ha en lite festligare och lyxigare pastarätt på helgen istället för den vanliga nötfärsen som man använder till vardags 😊
Hoppas ni får njuta lite av vädret även om ni inte har semester riktigt än, jag passar på så fort jag har möjlighet, skulle dock uppskatta lite regn så all pollen kunde försvinna samt att den numera bruna gräsmatten kunde få bli lite grön igen 🙏
4 port.
300 g färsk salsicciafärs/korv
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
1 paprika
2 dl grädde
3 tsk crema di balsamico
½ tsk socker
1 tsk salt
pasta
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala och hacka lök och vitlök.
Skär paprikan i bitar.
Dra av skinnet om du använder korv så det blir ren färs.
Hetta upp smör i en stekpanna.
Stek lök, vitlök och salsiccia.
Rör ner grädde, vinäger socker och salt.
Sjud 4-5 min.
Blanda ner avrunnen pasta i såsen.
Servera med sallad och tomater.
Viktväktarna Points
300 g färsk salsicciafärs/korv *
1 scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
1 paprika
1 dl matlagningsgrädde 13% *
1 dl vatten
3 tsk crema di balsamico *
½ tsk sötströ
1 tsk salt
pasta
Totalt blir det 9P/port exkl tillsatt matfett och mängden pasta.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 242 kcal/port exkl tillsatt matfett och mängden pasta.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat):
THERESEMATOCHBAK