ca 20 st
5 dl vatten
50 g jäst
100 g smör
¾ dl socker
1½ tsk salt
14-15 dl vetemjöl
Smält smöret och värm vattnet till 37°C.
Lös upp jästen i vattnet, tillsätt de övriga ingredienserna, ta inte allt mjöl på en gång utan ta lite i taget tills degen känns bra.
Arbeta degen i maskin på låg fart i 8 min eller för hand tills degen är elastisk.
Låt degen jäsa ca 1 tim under bakduk.
Dela degen i 20 bitar och forma till runda bullar.
Kavla ut till rundlar, ca 1 cm tjocka.
Placera tekakorna på en plåt klädd med bakpapper.
Nagga kakorna med en gaffel och låt dem jäsa ca 30-40 min under bakduk.
Sätt ugnen på 250°C.
Grädda tekakorna i ca 5 min eller tills de fått fin färg.
Låt dom kallna på ett galler under en bakduk.

Viktväktarna Points
5 dl vatten
50 g jäst *
100 g Bregott mellan *
¾ dl socker/sötströ (hälften av vardera) *
1½ tsk salt
14-15 dl vetemjöl special *
Totalt för hela degen blir 120P. Delar man receptet på 20 tekakor så blir det 6P/st, men då blir dom rätt så stora. Delar man receptet på 30 tekakor får man ner dom till 4P/st.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Jag gjorde hamburgerbröd för en tid sedan. De funkade lika bra som tekakor
http://gotlandsbagaren.blogspot.se/2012/08/hamburgerbrod.html
Tack för den goda recept .Det är 3e gången som jag har bakat dom goda tekakor.
Tekakor kan aldrig bli fel
Tack för att du skrev och berätta!
Hej helt underbar tekakor. Bakade brödkakor tidigare men nu är det ditt recept på tekakor som gäller. Anci
Kul att höra, fantastisk goda tekakor
