Kladdkaketårta med nutella

Dottern som inte gillar tårta önskade sig en kladdkaketårta när hon fyllde 11 år (var visserligen i februari, men varför stressa med recepten 😏)med favoriten som smaksättning, NUTELLA! Blev en riktigt god och väldigt enkel tårta.

8-12 bitar

2 ägg
2½ dl socker
100 g smör
1 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt

Nutellafrosting
25 g rumsvarmt smör
63 g färskost
1 dl nutella
1 dl florsocker

vispgrädde
knivsudd bakpulver
vaniljpulver/vaniljsocker

strössel

Smält smöret.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
Rör ner det smälta smöret i bunken med mjölblandningen.
Blanda i äggen och rör/vispa på låg hastighet tills det har blandat ihop sig med övriga ingredienser.
Smöra evå mindre formar, häll i smeten och grädda i 175°C i 12-16 min.
Låt kakan svalna och förvara i kyl.
Låt till fördel kakan stå i kyl några timmar innan servering.

Vispa färskost och smör med elvisp.
Tillsätt nutella och florsocker, vispa ihop till slät konsistens.
Låt stå i kylskåp ca 30 min innan den ska spritsas/breds på.

Vispa grädden med en gnutta bakpulver och smaksätt med lite vaniljpulver/socker.
Vispa på läg hastighet för att få in så mycket luft som möjligt i grädden tills den är lagom fast att kunna spritsas.

Lägg en kladdkakebotten på ett fat och bred på nutellafrostingen, täck med den andra kladdkakebotten.
Spritsa på grädden och dekorera ev med strössel.
Låt tårtan stå kallt tills servering.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.