Grillade lövbiffsspett

Har ni kommit igång med grillandet än? Här har vi passat på ett par gånger på helgerna när det varit ok väder. Svårt att få till i veckorna när vi äter så sent och ungar ska i säng. Dessa spett hittade jag inspo hos Matplatsen, supergoda! Såsen är en lightvariant av riktig beasås, men smakar så gott! Hittade ett recept på den på Instagram.

4 port.

Lövbiffsspett
400 g lövbiff
2 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås
1 msk olja
½ tsk sesamolja
salt och svartpeppar

Bearnaise
2 dl crème fraiche
3 äggulor
1 grönsaksbuljongtärning
2-3 tsk torkad dragon
salt
vitpeppar

Skär varje lövbiff i långa strimlor på längden, ca 2-3 per skiva. Blanda samman marinaden och lägg ner köttet. Marinera minst 30 min (men gärna några timmar). Trä sedan upp köttet som ett dragspel på blötlagda spett.

Grilla dem 2-3 min per sida.

Värm crème fraichen under omrörning på låg/medelvärme, smula ner buljongtärningen och rör så det blandar sig.
Stäng av värmen på plattan och rör ner en äggula i taget, den ska inte koka mer nu.
Ta bort kastrullen från plattan och smaka av såsen med dragon, salt och peppar.

Servera såsen med dom grillade spetten och pommes eller ugnsstekt potatis.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

400 g lövbiff (6 SP)
2 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås (3 SP)
1 msk olja (8 SP)
½ tsk sesamolja (1 SP)
salt och svartpeppar
2 dl crème fraiche 8% (10 SP)
3 äggulor
1 grönsaksbuljongtärning
2-3 tsk torkad dragon
salt
vitpeppar

Totalt blir det 7 SP/port. Blir det marinad över som inte fastnat/sugits upp av köttet kan man dra av nån SP/port om man vill. Lägg till SP för tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *