Kalops på fläskkött

Ledig dag med en massa måsten i hemmet. Hade tänkt göra något roligare först, men tanken på att det är så ostädat fick mig att stanna hemma. Får bli en annan dag istället. När det är onsdag så är det ju vägdag som gäller och tyvärr visade vågen plus 0.2 kg. Var nog så att urspårningen i helgen ledde till detta. Tar nya tag och ska göra det bättre till nästa onsdag. Planera ännu mer och ut och gå så många dagar det bara går!

Detta recept har funnits på bloggen sen -14, men det fanns ingen SP uträkning. Så det var bara att planera in detta en dag och provlaga så den viktväktaranpassade varianten blev bra.

4 port.

500 g fläskfilé/ytterfilé
smör
5-7 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
4 lagerblad
8 pepparkorn
salt
2-3 morötter
1½-2 dl grädde
2½ msk vetemjöl
1 msk soja

Bryn grytbitarna i smöret i en gryta.
Häll på vattnet, så det täcker köttet och lägg i buljongtärningarna och låt koka upp.
När buljongen löst sig i vattnet lägger du i lagerblad, pepparkorn och salt.
Låt köttet koka i buljongen ca 30-45 min eller tills det är mört.

Skala morötterna och dela dom i bitar eller i slantar.
Lägg i dom i grytan.
Vispa ihop grädde och mjöl så att det inte finns några mjölklumpar kvar.
Låt såsen koka upp.
Smaka av med sojan.
Servera med kokt potatis och valfria tillbehör.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

500 g grytbitar av fläskkött (8 SP)
smör (lägg till SP för mängden du använder)
5-7 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
4 lagerblad
8 pepparkorn
salt
2-3 morötter
1½ dl gräddmjölk 6% (6 SP)
2½ msk vetemjöl (2 SP)
1 msk kinesisk soja

Totalt blir det 4 SP/port, lägg till SP för potatis. Servera med valfria grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *