Fräst grönkål med rödlök & sojabönor

Testar mig fram på recept med grönkål som jag fastnade för i julas efter att ha ätit det för första gången.

6 port.

4 dl tinade sojabönor
400 g färdigskuren grönkål
2 rödlökar
4 vitlöksklyftor
2 msk sesamfrö
olja
2 tsk ingefärspasta, Santa Maria
flingsalt
svartpeppar

Tina sojabönorna.
Skölj grönkålen.
Lägg den i kokande vatten och koka ett par minuter.
Lyft upp grönkålen i en bunke, spola den kall.
Låt den rinna av ordentligt i ett durkslag.
Skala lök och vitlök.
Skiva löken och finhacka vitlöken.
Fräs lök, vitlök och sesamfrö i oljan.
Blanda i grönkålen och sojabönorna och fortsätt att fräsa.
Tillsätt ingefära och smaksätt med salt och peppar.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

4 dl tinade sojabönor
400 g färdigskuren grönkål
2 rödlökar
4 vitlöksklyftor
2 msk sesamfrö (3 SP)
olja (lägg till SP för mängden du tar)
2 tsk ingefärspasta, Santa Maria (1 SP)
flingsalt
svartpeppar

Totalt blir det 1 SP/port. Servera till kyckling eller kött istället för potatis/ris/pasta eller som en sallad. Beräkna att det räcker till det dubbla då.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *