Testar mig fram på recept med grönkål som jag fastnade för i julas efter att ha ätit det för första gången.
6 port.
4 dl tinade sojabönor
400 g färdigskuren grönkål
2 rödlökar
4 vitlöksklyftor
2 msk sesamfrö
olja
2 tsk ingefärspasta, Santa Maria
flingsalt
svartpeppar
Tina sojabönorna.
Skölj grönkålen.
Lägg den i kokande vatten och koka ett par minuter.
Lyft upp grönkålen i en bunke, spola den kall.
Låt den rinna av ordentligt i ett durkslag.
Skala lök och vitlök.
Skiva löken och finhacka vitlöken.
Fräs lök, vitlök och sesamfrö i oljan.
Blanda i grönkålen och sojabönorna och fortsätt att fräsa.
Tillsätt ingefära och smaksätt med salt och peppar.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/01/Fräst-grönkål-med-rödlök-sojabönor-1-1024x681.jpeg)
Viktväktarna Points
4 dl tinade sojabönor
400 g färdigskuren grönkål
2 rödlökar
4 vitlöksklyftor
2 msk sesamfrö *
olja (lägg till points för mängden du tar)
2 tsk ingefärspasta, Santa Maria *
flingsalt
svartpeppar
Totalt blir det 1P/port. Servera till kyckling eller kött istället för potatis/ris/pasta eller som en sallad. Beräkna att det räcker till det dubbla då (0P istället).
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/01/Fräst-grönkål-med-rödlök-sojabönor-4-1024x681.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2020/01/Fräst-grönkål-med-rödlök-sojabönor-5-681x1024.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK