Järpar i gräddsås & pressad potatis

Är det någon vardagsrätt jag gillar extra mycket så är det färsrätter i alla dess former.

4-6 port.

½ gul lök
700 g färs
1 dl ströbröd
2 dl grädde
salt
peppar
smör till stekning

Sås
3 dl grädde
1 msk kalvfond
1 tsk fransk ljus senap
2 msk japansk soja
salt
peppar 

Skala och riv löken. 
Blanda färsen med ströbröd, grädden och löken. 
Krydda med salt och peppar.
Forma färsen till järpar och stek gyllenbruna i en klick smör på medelvärme, ca 2 min på varje sida.
Ta upp järparna och koka ur pannan med grädde och kalvfonden till såsen. 
Smaka av med senapen, sojan, salt och peppar.
Servera med pressad potatis och lingonsylt.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

½ gul lök
700 g nötfärs 5% (15 SP)
1 dl ströbröd (6 SP)
2 dl gräddmjölk 6% (8 SP)
salt
peppar
smör till stekning
2 dl gräddmjölk (8 SP)
1 dl vatten
1 msk kalvfond
1 tsk fransk ljus senap
2 msk japansk soja
salt
peppar

Totalt blir det 6 SP/port plus ev mängden SP för matfett. Lägg till SP för potatis och lingonsylt (beräknat på totalt 6 port.).

Kcal: ca 251 kcal exkl matfett, potatis, lingonsylt och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *