Är det någon vardagsrätt jag gillar extra mycket så är det färsrätter i alla dess former.
4-6 port.
½ gul lök
700 g färs
1 dl ströbröd
2 dl grädde
salt
peppar
smör till stekning
Sås
3 dl grädde
1 msk kalvfond
1 tsk fransk ljus senap
2 msk japansk soja
salt
peppar
Skala och riv löken.
Blanda färsen med ströbröd, grädden och löken.
Krydda med salt och peppar.
Forma färsen till järpar och stek gyllenbruna i en klick smör på medelvärme, ca 2 min på varje sida.
Ta upp järparna och koka ur pannan med grädde och kalvfonden till såsen.
Smaka av med senapen, sojan, salt och peppar.
Servera med pressad potatis och lingonsylt.

Viktväktarna PersonligaPoints
½ gul lök
700 g nötfärs 5% *
1 dl ströbröd *
2 dl mjölk 3% *
salt
peppar
smör till stekning (lägg till PP för mängden du använder)
1 dl matlagningsgrädde 13% *
2 dl vatten
1 msk kalvfond
1 tsk fransk ljus senap
2 msk japansk soja
salt
peppar
Totalt blir det 6 PP/port. Lägg till PP för potatis och lingonsylt.
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet
Kcal: ca 251 kcal exkl matfett, potatis, lingonsylt och grönsaker.


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK