Enkel rätt som går snabbt att svänga ihop.
4 port.
600 g kassler
smör till stekning
1 gul lök
1 paket bacon
4 dl grädde
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 tsk paprikapulver
2 tsk torkad dragon
1 tsk socker
1½ dl vitt vin
Skala och hacka löken och strimla baconet.
Fräs lök och bacon i en stekpanna.
Tillsätt tomatpuré och paprikapulver och låt fräsa med nån minut.
Häll på vinet och och smula i buljongtärningen.
Låt puttra några minuter.
Tillsätt grädden och dragonen, samt smaka av med salt, peppar och socker.
Skiva kasslern och lägg i en ugnsform.
Häll såsen över kasslern och gratinera i ugnen i ca 15 min.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
600 g kassler (9 SP)
smör till stekning
1 gul lök
1 paket kycklingbacon (3 SP)
2 dl matlagningsgrädde 13% (14 SP)
2 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 köttbuljongtärning
1 tsk paprikapulver
2 tsk torkad dragon
1 tsk socker
1½ dl vitt matlagningsvin
Totalt blir det 7 SP/port. Lägg till SP för tillbehör.
TIPS! Byt matlagningsgrädden mot gräddmjölk 6% så blir det istället 5 SP/port.



Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Låter jättegott 😋
Tack, du får testa!