Pankopanerad kycklingfilé

Att tillaga rätter i ugnen istället för stekpannan sparar en hel det onödigt matfett och det blir minst lika gott ändå! Så testa gärna dessa pankopanerade kycklingfiléerna en helg, så smarrigt!

Vill man inte ha rosmarin går det lika bra med en annan örtkrydda.

4 port.

4 kycklingbröstfiléer
salt
peppar
2 dl pankoströbröd
1 msk finhackad färsk rosmarin
1 dl riven parmesanost

Dela kycklingfiléerna i två (längs med filéen) och krydda med salt och peppar.
Blanda ströbrödet med rosmarin och parmesanost.
Panera filéerna i blandningen på båda sidorna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Om du får panering över, toppa den över filéerna.
Ställ in i ugnen på 200° varmluft i ca 15 min eller tills kycklingen precis är klar, dvs vit i köttet.

Servera med valfri potatisrätt och en gräddig sås.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

4 kycklingbröstfiléer
salt
peppar
2 dl pankoströbröd (10 SP)
1 msk finhackad färsk rosmarin
1 dl riven parmesanost (5 SP)

Totalt blir det 4 SP/port. Lägg till SP för tillbehör och sås. Servera med smarriga grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *