Italiensk fläskfilégratäng

Smarrig rätt att njuta utav på helgen!

4 port.

600 g fläskfilé
salt
peppar
10 soltorkade tomater
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
2 dl vatten
1 msk kalvfond
2 dl grädde
1 msk vetemjöl
8 körsbärstomater
1 dl riven parmesanost
färsk basilika

Sätt ugnen på 200°.
Putsa och skiva fläskfilén.
Bryn köttet på båda sidor i en stekpanna med smör.
Salta och peppra.
Lägg över i en ugnsform.
Strimla dom soltorkade tomaterna.
Skala och hacka vitlöken.
Fräs soltorkade tomater och vitlök i stekpanna med smör ett par minuter.
Krydda med oregano och timjan.
Tillsätt vetemjöl, vatten och fond, och koka upp.
Tillsätt grädde.
Häll såsen över köttet i formen.
Strö över delade tomater och parmesanost.
Gratinera i 15 minuter.
Garnera med basilika och servera med pasta.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

600 g fläskfilé (9 SP)
salt
peppar
10 soltorkade tomater (ej i olja) (5 SP)
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
2 dl vatten
1 msk kalvfond
2 dl gräddmjölk 6% (8 SP)
1 msk vetemjöl (1 SP)
8 körsbärstomater
1 dl riven parmesanost (5 SP)
färsk basilika

Totalt blir det 7 SP/port plus SP för mängden tillsatt matfett och pasta. Servera med valfria grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *