Ugnsrostad potatis med Vegonade Black Garlic

Som Smakboxinspiratör har man fördelen att få testa många nyheter eller produkter som man normalt kanske inte vågar att köpa med sig hem. Smakboxen kommer ut varannan månad och har fyra olika inriktningar – orginal, balans, måltid och nyfiken – i varje box får man ca 15 olika produkter plus ett inspiration/recepthäfte. Med min kod THERESEMATOCHBAK får du 20% rabatt på första boxen om du startar en ny prenumeration – Smakbox.

En produkt som jag fastnat för är en marinad som man kan använda till tex olika grönsaker och rotfrukter. Har testat två olika smaker hittills och båda gångerna gjorde vi ugnsrostad potatis, ett säkert kort. På deras hemsida ( https://www.paulochthom.se/) kan man hitta en massa inspiration/recept på vad man kan göra med deras produkter.

Tyvärr har jag missat att skriva upp hur många SmartPoints dessa innehåller så jag kan tyvärr inte dela med mig utav det just nu för er som är Viktväktare. Ska undersöka saken vidare och uppdatera receptet så fort jag vet mer exakt.

6-8 port.

1.2-1.5 kg potatis
1 föp. vegonade black garlic / Paul&Thom
salt

Skala och dela potatisen, lägg i en bunke.
Häll på marinaden över potatisen och blanda runt.
Häll ut på en plåt med bakplåtspapper.
Ställ in i ugnen på 225°C i ca 30-40 min eller tills det är klart.
Blanda runt potatisen efter halva tiden.
Strö salt över potatisen när den är klar.

Servera med tex grillad ryggbiff/entrecote, tzatziki och en blandad sallad.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.