Chili con carne

En klassisk rätt som är en kär favorit hemma hos oss. Brukar göra storkok så kan man frysa in och ha till en gång till.

4 port.

400 g köttfärs
1 stor gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 burk stora vita bönor
½ dl ketchup
salt
svartpeppar
chilipulver

Stek färsen i lite matfett.
Skala och hacka löken.
Tillsätt löken i färsen efter ett par minuter och pressa i vitlöksklyftorna.
Krydda med salt, peppar och chilipulver.
Låt allt bryna tillsammans ett par minuter.

Häll i krossade tomater och bönorna.
Tillsätt ketchup.
Låt allt puttra ett par minuter.
Servera med ris.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

400 g nötfärs 5% (9 SP)
1 stor gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 burk stora vita bönor
½ dl ketchup (3 SP)
salt
svartpeppar
chilipulver

Totalt blir det 3 SP/port. Lägg till SP för tillsatt matfett och för ris. Servera med valfria grönsaker.

TIPS! Byt ut riset mot blomkålsris för att spara några SP.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *