Chili con carne

En klassisk rätt som är en kär favorit hemma hos oss. Brukar göra storkok så kan man frysa in och ha till en gång till.

4 port.

400 g köttfärs
1 stor gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1 burk stora vita bönor
½ dl ketchup
salt
svartpeppar
chilipulver

Stek färsen i lite matfett.
Skala och hacka löken.
Tillsätt löken i färsen efter ett par minuter och pressa i vitlöksklyftorna.
Krydda med salt, peppar och chilipulver.
Låt allt bryna tillsammans ett par minuter.

Häll i krossade tomater och bönorna.
Tillsätt ketchup.
Låt allt puttra ett par minuter.
Servera med ris.

Viktväktarna Points

400 g nötfärs 5% *
1 stor gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater, Mutti
1 burk stora vita bönor, Zeta
½ dl ketchup *
salt
svartpeppar
chilipulver

Totalt blir det 3P/port. Lägg till points för tillsatt matfett och för ris. Servera med valfria grönsaker.

TIPS! Byt ut riset mot blomkålsris för att spara några points.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 217 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *