Fläskytterfilé i rosa sås

Igår tog det äldsta bonusbarnet studenten! Dags att kliva in i vuxenvärlden och börja jobba. Sommarjobbet fixade han på den senaste praktikplatsen där han har chans att få förlängt efter sommaren. Känns bra att veta att han har något att göra nu när skolan är slut. Nu är det bara att ta tag i det där körkortet också så han blir klar med det också! Vi firade efter hans önskemål igår, vilket blev lite snålt i vårat tycke med en enkel utemiddag ihop med våra bästa vänner. Men så länge han var nöjd med dagen så är det ju bra! Maten var för övrigt god den också, vi åt på ett ställe i Lindesberg som heter Basilika som hade pizza, hamburgare, kebab, pasta och sallad.

Dagens recept passar perfekt som en lite festligare rätt på helgen, servera med någon potatisrätt eller ris.

4 port.

600 g ytterfilé/fläskfilé
1 gul lök
matfett
2 dl crème fraiche
1 dl grädde
2 msk chilisås
½ msk japansk soja
1-2 vitlöksklyftor
1½ msk rosépeppar
persilja
salt
peppar

Skala och finhacka lök.
Skiva/strimla filén och bryn hastigt i omgångar i matfett.
Salta och peppra.
Ta upp köttet ur pannan och fräs löken utan att den tar färg.
Blanda i fraiche, grädde, chilisås, soja och pressad vitlök i pannan med lök.
Låt puttra några minuter.
Mortla rosépepparen.
Lägg i kött och rosépeppar i såsen och låt allt puttra i ca 5-10 min eller tills köttet är klart.
Smaka av med salt och peppar och strö över klippt persilja.
Servera med pressad potatis och valfria grönsaker.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

600 g ytterfilé/fläskfilé (9 SP)
1 gul lök
matfett (lägg till SP för mängden du använder)
2 dl crème fraiche 8% (10 SP)
1 dl gräddmjölk 6% (4 SP)
2 msk chilisås (1 SP)
½ msk japansk soja
1-2 vitlöksklyftor
1½ msk rosépeppar
persilja
salt
peppar

Totalt blir det 6 SP/port. Lägg till SP för mängden potatis.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *