Fullkornsbröd

Enkelt, bara att röra ihop, ingen jäsning och resultatet blir alldeles FANTASTISKT!

1 bröd

8 dl rågsikt
2 dl rågkross
1 dl havre- eller vetekli
1 dl linfrön
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
1 dl lingonsylt
2 msk ljus sirap
5 dl naturell yoghurt

Sätt ugnen på 175°C.
Blanda ihop alla torra ingredienser.
Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt.
Häll degen i en smord och bröad avlång bakform, rymd ca 1½ liter.
Strö över lite rågkross.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1-1½ timme, ca 97°C innertemp.
Stjälp upp brödet och låt det svalna på galler.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

8 dl rågsikt (48 SP)
2 dl rågkross (13 SP)
1 dl havre- eller vetekli (3 SP)
1 dl linfrön
1 tsk salt
1 msk bikarbonat
1 dl lingonsylt, Ica utan socker (2 SP)
2 msk ljus sirap (8 SP)
5 dl naturell yoghurt
0,5%

Totalt blir det 74 SP för hela brödet. Dela i antalet skivor för att få fram SP/skiva, tex 22 skivor ger 3 SP/skiva.

Kcal: för hela brödet blir det 2948 kcal, delar man på tex 22 skivor blir det 134 kcal/skiva.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *