Fiskgratäng med chilisås & dill

En enkel gratäng som passar både till barn och vuxna! Denna typ av fiskrätt är den som fungerar bäst hemma hos oss.

6 port.

800 g torskrygg/filé
4 dl crème fraiche
1 dl grädde
1½ msk grönsaksfond
1 dl chilisås
dill
salt
peppar

Smörj en ugnsform och lägg i fisken.
Blanda ihop crème fraiche, grädde, fond, chilisås, dill, salt och peppar.
Häll såsen över fisken.
Ställ in formen i ugnen i 175°C i 30-40 min.

Servera med mos eller kokt potatis och gröna ärtor.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

800 g torskrygg/filé
1½ dl crème fraiche 8% (8 SP)
1 dl matlagningsgrädde 13% (7 SP)
2½ dl vatten
1½ msk grönsaksfond
1 dl chilisås, vanlig (4 SP)
1 msk vetemjöl (1 SP)
dill
salt
peppar

Totalt blir det 3 SP/port. Lägg till SP för tillbehör.

Blanda ihop alla ingredienserna till såsen utom mjölet i en kastrull på spisen och låt det koka upp. Red sen av såsen med vetemjölet, ta lite i taget och vispa ordentligt så det inte blir klumpar. Häll sen över i formen med fisken.

Kcal: 175 kcal/port för fisk och sås.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

5 thoughts on “Fiskgratäng med chilisås & dill

    1. Det var jättegott, mina barn gillar sådana här fiskgratänger jättemycket 🙂 Tack för att du skrev en rad här på bloggen!

    1. Absolut, tina dom eller så kör du på frysta, men då blir det längre tid i ugnen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *